حجتالاسلام مجید نصیرایی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سالهای اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه زیر ساختهای مرتبط با گردشگری خراسانجنوبی صورت گرفته و ظرفیتهای متعددی فعال شده است.
نماینده فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس و ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری بیانکرد: با این وجود در حوزه گردشگری خراسانجنوبی یک اشکال و ایراد وجود دارد و آن نبود یک سند جامع توسعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
نصیرایی ادامهداد: در این سند جامع که باید برای هر سه بخش تدوین میشود، مشخص شود که در چه نقطهای هستیم، به چه نقطهای میخواهیم برسیم و با چه راهکارهایی قرار است توسعه در سه بخش گردشگری و صنایع دستی و میراث فرهنگی رخ دهد.
پرهیز از نگاههای تک بعدی به موضوع گردشگری
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از ایرادات و اشکالات نگاههای تک بعدی به موضوع گردشگری در خراسانجنوبی است، افزود: به عنوان مثال نباید به حوزه گردشگری تنها از بعد اقتصادی و درآمدزایی نگاه کنیم در حالی که گردشگری ظرافتهای فرهنگی فراوانی دارد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی اظهار کرد: ما در حوزه گردشگری باید این ظرافتهای فرهنگی و میراثی را نشان دهیم که چگونه نیاکان ما در گذر از رنجها و سختیهای روزگار اصالت دینی و هویتی خود را حفظ کرده و آن را از آسیب محفوظ داشتند.
نصیرایی بیانکرد: از طرف دیگر صنعت گردشگری یک صنعت سودآور، اشتغالزا و زمینهساز توسعه است و نباید از این مهم نیز غفلت کرد.
انتقاد از نبود مفاهمه در حوزه گردشگری
وی گفت: متأسفانه در حوزه گردشگری در خراسانجنوبی و حتی در کشور مفاهمهای وجود ندارد، به این معنا که هر کسی بر اساس نوع نگاه و دیدگاه خود به موضوع توسعه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی نگاه میکند.
ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری یادآور شد: این در حالی است که در مجموعههای حاکمیتی باید نسبت به این موضوع اولویتدار یک مفاهمه جدی به وجود آید تا بتوانیم در راستای توسعه گردشگری گام برداریم.
نصیرایی گفت: به نظر میرسد در صورت تدوین یک سند جامع توسعه گردشگری میتوانیم به مفاهمه مد نظر نزدیک شویم.
وی اظهار کرد: بی شک در شرایط تحریم اقتصادی دشمن، گردشگری هم یک صنعت اشتغالزا برای مردم و هم زمینهساز انتقال فرهنگ مردم خراسانجنوبی به گردشگران خارجی و هم گردشگران داخلی و سایر هموطنان است.
نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس با اشاره به اینکه شیوع کرونا واحدهای مرتبط با گردشگری را به تعطیلی کشاند و آسیبهای اقتصادی فراوانی وارد کرد، بیان کرد: البته اقداماتی در راستای حمایت از مشاغل آسیب دیده از شیوه کرونا آغاز شده است.
حمایتها از فعالان گردشگری در شرایط کرونا کافی نیست
نصیرایی افزود: با وجود این بسیاری از فعالان حوزه گردشگری بیان میکنند که این اقدامات برای حمایت از مشاغل آسیب دیده از شیوع کرونا کافی نیست و بسیاری از بخشنامهها و دستورالعملها یا بر روی کاغذ میماند و یا به شیوه نامطلوبی اجرا میشود.
وی گفت: به عنوان مثال به فعال حوزه گردشگری گفته شده که میتواند اقساط وام خود را چند ماه بعد از دریافت، پرداخت و در حقیقت وام او استمهال شده است، ولی در عمل این موضوع عملیاتی نمیشود و یا در صورت اجرا سود آن چند ماه تأخیر از او گرفته میشود.
ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری یادآور شد: به نظر من متولیان و مسئولان حوزه گردشگری در سطح کشور باید با فعالان این بخش به صورت مستقیم گفت و گو کنند و بر اساس توان کشور و اساس میزان مشکلات تدابیری بیندیشند.
نظر شما